Διαδικτυακό σεμινάριο για το ελαιόλαδο

 


Την έναρξη των εγγραφών για το διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) που αφορά στις «Ορθές πρακτικές στη συγκομιδή, την ελαιοποίηση, την αποθήκευση και το φιλτράρισμα του ελαιολάδου» ανακοίνωσε το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας.

Ειδικότερα, ξεκινά στις 18 Ιανουαρίου και απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν στην τεχνολογία παραγωγής του ελαιολάδου, ενώ οι τίτλοι των θεματικών που θα παρουσιαστούν είναι οι ακόλουθοι:

-Προσδιορισμός του κατάλληλου χρόνου συγκομιδής, ορθές πρακτικές συγκομιδής. Ορθές πρακτικές μεταφοράς και αποθήκευσης ελαιοκάρπου.

-Ελαιοτριβείο: Μέθοδοι και διαδικασίες παραγωγής, μηχανολογικός εξοπλισμός και ορθές πρακτικές. Τα κρίσιμα σημεία στο ελαιοτριβείο και η σχέση τους με την ποιότητα.

-Φιλτράρισμα και μέθοδοι φιλτραρίσματος. Αποθήκευση: Τρόποι και σωστές θερμοκρασίες. Συσκευασία και επισήμανση ελαιολάδων.

-Κατηγορίες ελαιολάδου. Χημικά χαρακτηριστικά ελαιολάδου, βασικές χημικές αναλύσεις, οξύτητα, υπεροξείδια, δείκτες K.

Το σεμινάριο είναι συνολικής διάρκειας 12 εκπαιδευτικών ωρών και θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα μέσω της πλατφόρμας ZOOM.


Για εγγραφές και περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στα 27210 25700 και 6985666456 και μέσω e-mail στο info@kaem.gr.

Επίσης, μπορούν να βρουν πληροφορίες στο www.kaem.gr και το Γραφείο του ΚΑΕΜ στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας.

Σχόλια