Click Away: Τι είναι και πώς λειτουργεί

 


Με τα κρούσματα στη χώρα μας να παραμένουν σταθερά πάνω από τα 1.200, τους νεκρούς να φτάνουν τριψήφια νούμερα σε ημερήσια βάση και τις ΜΕΘ να «ασφυκτιούν», κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν σε άρση μέτρων ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων.

Έτσι, το lockdown… νίκησε και βαδίζουμε σε μια πολύ διαφορετική εορταστική περίοδο, όπως διαφορετικό και δύσκολο ήταν ολόκληρο το 2020.

Σύμφωνα με το πλάνο που αναλύθηκε, τα καταστήματα σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν κλειστά. Η μόνη αλλαγή που έρχεται είναι η επαναλειτουργία των βιβλιοπωλείων και των κομμωτηρίων από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου.


Η μόνη υποχώρηση ήταν ότι από 13 Δεκεμβρίου έως 7 Ιανουαρίου 2021, θα επιτρέπεται η μετάβαση πελάτη σε κατάστημα για παραλαβή προϊόντος που έχει προαγοράσει ηλεκτρονικά, η λεγόμενη μέθοδος click away.

Τι είναι το click away

Ο πελάτης θα κάνει την παραγγελία του μέσω e-shop ή μέσω τηλεφωνικής παραγγελίας και πληρωμής είτε απευθείας ηλεκτρονικά είτε μέσω POS έξω από το κατάστημα.

Για να πάει να παραλάβει το προϊόν που έχει αγοράσει κάποιος, θα στείλει μήνυμα 2 στο 13033 και θα πρέπει να έχει είτε ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής είτε SMS από την επιχείρηση με την ημερομηνία και ώρα παραλαβής.


Μόνο ένας θα παραλαμβάνει την παραγγελία η οποία θα παραδίδεται από έναν άνθρωπο.

Οι ουρές θα επιτρέπονται έως 9 άτομα, με απόσταση 2 μέτρα ο ένας από τον άλλον. Μάλιστα ότι η αναμονή δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10 λεπτά. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλεται το αντίστοιχο πρόστιμο.

Οι επιχειρήσεις που είναι ανοιχτές θα πρέπει να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται υποχρεωτικά στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

Σχόλια