Τα brownies .... Χριστουγεννιάτικα!

 


Το επιδόρπιο των γιορτινών δείπνων οφείλει να βρίσκεται στο πνεύμα των ημερών. Δείτε πώς θα φτιάξετε πανεύκολα το γλυκό εκείνο που θα θέλουν όλοι να φωτογραφίσουν προτού… καταβροχθίσουν!

Υλικά

Για την ζύμη:

380 γρ. πραλίνα σοκολάτας

2 αβγά

1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 Για την διακόσμηση:

1 συσκευασία έτοιμο γλάσο βανίλιας

100 γρ. πολύχρωμη τρούφα

ξύσματα λεμονιού και πορτοκαλιού

σπόροι από ρόδι

χριστουγεννιάτικα μπαστουνάκια

ζαχαρωτά

ό, τι άλλο θέλετε

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε την πραλίνα σοκολάτας, τα αβγά και το αλεύρι.

Αφού ανακατέψουμε πολύ καλά, περιχύνουμε το μείγμα σε ένα ταψί-φόρμα.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 – 17 λεπτά.


Το αφήνουμε να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Βγάζουμε το brownies από το ταψί πάνω σε επιφάνεια εργασίας και το κόβουμε σε μικρά ή μεγαλύτερα τρίγωνα.

Φανταζόμαστε πως είναι δέντρα και τα διαχειριζόμαστε αναλόγως. Εν είδη βάσης/κορμού, μπορούμε να βάλουμε τα μπαστουνάκια ή ένα κομμένο μπισκότο ή μια μακρόστενη πλάκα σοκολάτας. Βάζουμε το γλάσο σε κορνέ και διακοσμούμε αναλόγως με τα γούστα μας. Προσθέτουμε τρούφα, ζαχαρωτά, ψιλοκομμένα φρούτα ή ό, τι άλλο…



Σχόλια