Φεστιβάλ για Vegan στη Σκάλα Λακωνίας


 

Κάθε χρόνο, η 1η Νοεμβρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα του Vegan τρόπου ζωής, μια σημαντική μέρα και για το Νότιο Σέλας που ασπάζεται και εφαρμόζει αυτή τη φιλοσοφία στην καθημερινότητα του! Γι’αυτό λοιπόν σας ετοιμάσαμε ένα απολαυστικό τριήμερο εργαστήριο με θέμα Vegan Ethics and Cooking ώστε να μάθουμε αλλά και να γιορτάσουμε όλοι και όλες μαζί αυτόν τον τρόπο ζωής, ανακαλύπτωντας ταυτόχρονα πολλές πτυχές του βιγκανισμού τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

Ο Πάνος Χαλόφτης, συνιδρυτής του Vegan Life Festival θα ηγηθεί της ηθικής και φιλοσοφικής εξερεύνησης του βίγκαν τρόπου ζωής στη σύγχρονη κοινωνία.


Ο Ζαννής Ζουγανέλης θα μοιραστεί μαζί μας τις πολύτιμες γνώσεις του για την vegan μαγειρική, θα μας δείξει πώς να φτιάχνουμε σπιτικό φυτικό γάλα, vegan τυρί ζύμωσης και vegan γλυκά, όλα από υγιεινές και θρεπτικές πρώτες ύλες ηθικής προέλευσης.

Θα μάθουμε επίσης με τι φυτικά υλικά μπορούμε να αντικαστήσουμε τα αυγά, το ζωϊκό τυρί και το ζωϊκό βούτυρο στο μαγείρεμα και τη ζαχαροπλαστική αλλά και πως να παρασκευάζουμε μερικά από τα πολύτιμα για την υγεία μας προϊόντα ζύμωσης εύκολα και απλά στο σπίτι!

Οι εθελοντές μας, από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αλληλεγγύης, θα μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία που κέρδισαν κατά τη διάρκεια της εθελοντικής τους θητείας για αυτόν τον υγιεινό τρόπο διατροφής, πως εφάρμοσαν οι ίδιοι/ες την υγιεινή διατροφή στην καθημερινότητα τους και πως αυτό άλλαξε τη ζωή τους.

Μέσα σε ομάδες θα ετοιμάσουμε με την καθοδήγηση τους διάφρορα νόστιμα πιάτα που θα μοιραστούμε μετά όλοι μαζί, εξηγώντας και ανταλλάσοντας απόψεις.

Το τριήερο εργαστήριο θα λάβει χώρα στο φανταστικό βρώσιμο δάσος του The Southern Lights. Μαζί θα ανακαλύψουμε την βιοποικιλότητα του κτήματος, όπως πολλά από τα άγρια βρώσιμα χόρτα που κάποιοι ίσως να μην γνωρίζετε, ενώ θα απολαύσουμε την ηρεμία της φύσης.


Ελάτε να γιορτάσουμε και να μάθουμε μαζί σε αυτήν την πραγματικά ειρηνική συγκέντρωση!

Σύνδεσμος δήλωσης συμμετοχής: https://forms.gle/Nd918oKBX34FQaGP8

Το σεμινάριο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αλληλεγγύης.

Πρακτικές οδηγίες:

Φέρτε μαζί σας σκηνή, υπόστρωμα, υπνόσακο και οτιδήποτε θεωρείτε απαραίτητο για να κοιμηθείτε στην ύπαιθρο.

Φαγητό: Η διατροφή μας είναι χορτοφαγική. Παρακαλούμε μη φέρετε μη χορτοφαγικά τρόφιμα στους χώρους του κτήματος. Θα σας προσφέρουμε εμείς απλό και υγιεινό πρωινό από βιολογικά υλικά, ελαφρύ μεσημεριανό και βραδινό.

Κράτηση θέσης: Το σεμινάριο έχει μια συμβολική συμμετοχή των 30€, η οποία πρέπει να κατατεθεί το αργότερο 5 ημέρες *πριν* την έναρξη του σεμιναρίου για την επιβεβαίωση της συμμετοχής, διαφορετικά η θέση θα παραχωρηθεί στον επόμενο της λίστας αναμονής.


Το κάπνισμα και τα κατοικίδια δεν επιτρέπονται στους χώρους του κτήματος.

Φέρτε μαζί και την καλή σας διάθεση. Με ανοιχτό μυαλό και ανοιχτή καρδιά.

Σχόλια