Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο



Τώρα που σιγά σιγά αρχίζει να χειμωνιάζει τι καλύτερο από τα μαμαδίστικα γιουβαρλάκια αυγολέμονο;

Υλικά

       Για τα Γιουβαρλάκια

 

Για τη Σούπα

500 γρ κιμά μοσχαρίσιο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 αυγό

1 καρότο σε μικρά καρέ

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο

1 μικρή σελινόριζα σε καρέ

1 καρότο τριμμένο

1 πατάτα σε καρέ

¼ φλ. Ελαιόλαδο

1 πράσο ψιλοκομμένο

¼ φλ. Ρύζι καρολίνα η γλασέ

1 ½ λίτρο ζεστό νερό

2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

2 αυγά

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 μέτρια λεμόνια

Αλάτι

1 κ.σ. κορν φλάουερ

Πιπέρι

Αλάτι

 

πιπέρι

 

Σε μπολ, βάζουμε τον κιμά, το αυγό, το  ρύζι, το κρεμμύδι, το καρότο, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα και να ασπρίσει. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού και τις αραδιάζουμε σε δίσκο. Στη συνέχεια τις σωτάρουμε ελαφρώς προκειμένου να μην διαλυθούν στο μαγείρεμα.



Έπειτα, καθαρίζουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε ισομεγέθη μικρά καρέ. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα λαχανικά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε μέσα όλα τα γιουβαρλάκια, αλατίζουμε και σκεπάζουμε το φαγητό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο στο τέλος του βρασμού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1 και περιμένουμε να καταλαγιάσει ο βρασμός. 



Παράλληλα ξεκινάμε τη διαδικασία για το αυγολέμονο. Σε μπολ διαλύουμε το χυμό λεμόνι με το κορν φλάουρ. Σε άλλο μπολ χτυπάμε με σύρμα τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα, ίσα που να σχηματίζονται απαλές κορυφές . Προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα. Αραιώνουμε το μείγμα λεμόνι- κορν φλάουρ με ζεστό ζωμό (1 ½ φλ.) του φαγητού. Όλο μαζί το ρίχνουμε στα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε το φαγητό με το αυγολέμονο ανακινώντας την κατσαρόλα από τα χερούλια για να αναμειχθεί σωστά και να μην κόψει. 


Σχόλια