Υποβρύχιος καθαρισμός λιμένος Γυθείου

 


Για ακόμα μια χρονιά θα πραγματοποιηθεί ο υποβρύχιος καθαρισμός λιμένος του Γυθείου. Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας  «30 χρόνια Παγκόσμιος Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτών 2020 στην Ελλάδα», η  HELMEPA (Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο για Πρόληψη της Ρύπανσης, Ασφάλεια στη Θάλασσα και Περιβαλλοντική Ενημέρωση) σε συνδυασμό με το λιμεναρχείο Γυθείου καλούν όσους θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτή τη προσπάθεια τη Πέμπτη 8 Οκτωβρίου  και ώρα  10 π.μ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Σας γνωρίζουμε ότι η HELMEPA συντονίζει και το έτος 2020, για τριακοστή συνεχόμενη χρονιά, την πρωτοβουλία ¨ 30 χρόνια Παγκόσμιος Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτών 2020 στην Ελλάδα¨ η οποία είναι η παλαιότερη και ευρύτερη προσπάθεια με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ανάδειξη του σημαντικού προβλήματος της ρύπανσης του φυσικού περιβάλλοντος με απορρίμματα και την άμεση ανάγκη για μια πιο περιβαλλοντικά υπεύθυνη συμπεριφορά από όλους.

Η εν λόγω δράση θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας από την 19η Σεπτεμβρίου έως και την 31η Οκτωβρίου τρέχοντος έτους με τον καθαρισμό μεταξύ των άλλων, μίας παραλίας, ενός λιμένα, ενός τμήματος βυθού ή οποιασδήποτε γενικά παραθαλάσσιας τοποθεσίας, η οποία μπορεί να είναι επιβαρυμένη με απορρίμματα και σκουπίδια.

Η προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των θαλασσών και των ακτών μας απαιτεί κοινή δράση πολιτείας και κοινωνίας. Με δεδομένη την ευαισθησία και τον ενεργό σας ρόλο κατά το παρελθόν, καλείσθε να συμμετάσχετε στα πλαίσια των δυνατοτήτων σας και να συνδράμετε στην παραπάνω εθελοντική προσπάθεια την Υπηρεσία μας, η oποία αναλαμβάνει πρωτοβουλία υποβρύχιου καθαρισμού του λιμένος Γυθείου την 8η Οκτωβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00.

 

Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ

Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. ΓΙΑΝΝΟΥΡΑΚΟΣ Παναγιώτης

Σχόλια