Καρκίνος του Μαστού: Συνέντευξη με τη "νικήτρια" Ελένη Γουρζή



Σήμερα, 25 Οκτωβρίου, είναι μία μέρα αφιερωμένη σε όλες τις αγωνίστριες γυναίκες που ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά και προσπαθούν να βγουν νικήτριες. Είναι μια ημέρα «σύμβολο», που απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες  που στέκονται απέναντι στο τέρας που λέγεται  καρκίνος του μαστού, τον αντιμετωπίζουν και συνεχίζουν.


Μια ημέρα αφιέρωμα, στη δύναμη και το ψυχικό σθένος των γυναικών που έχουν περάσει αυτή τη δύσκολη κατάσταση και βγαίνουν νικήτριες! Αφιερωμένη , λοιπόν, στον αγώνα κατά του Καρκίνου του Μαστού, η 25η Οκτωβρίου!

Με αφορμή αυτό , μιλήσαμε με την κυρία Ελένη Γουρζή, που μας περιέγραψε με το δικό της τρόπο τον προσωπικό της αγώνα σε αυτή τη δύσκολη μάχη και το πώς κατάφερε να βγει νικήτρια, προσπαθώντας να δώσει δύναμη και να εμψυχώσει, όλες τις υπόλοιπες γυναίκες που δίνουν τη μάχη τους.


Παραθέτουμε, λοιπόν, ότι ακριβώς μας είπε, με το δικό της τρόπο και ελπίζουμε να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλές γυναίκες.

«Στην ηλικία των 31 ετών διαγνώστηκα με καρκίνο στο μαστό, μόλις είχα γεννήσει τη 2η κορούλα μου. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα… Από τη μία ΧΑΡΑ και από την άλλη ΦΟΒΟΣ και ΑΓΩΝΙΑ! «ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ!», σκέφτηκα, με όλη μου τη δύναμη και με όλο μου το ΕΙΝΑΙ.  Όλα καλά θα πάνε με τη βοήθεια του Θεού. Έχεις 2 παιδιά να μεγαλώσεις, μην τολμήσεις να το βάλεις κάτω! Θα κάνεις ότι σου πει ο γιατρός, είναι ιάσιμο!


Η ζωή μου άλλαξε, ξαφνικά έπρεπε εκτός από μάνα και σύζυγος,  να παλέψω για να ζήσω όμορφα την κάθε στιγμή, πάνω από όλα για μένα! Πρωτού σαραντίσω, χειρουργήθηκα, έκανα διπλή μαστεκτομή, ακολούθησαν χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες. Έγιναν όλα τόσο γρήγορα στα δικά μου μάτια. Ήθελα να τελειώνω, έχω τα παιδιά μου να μεγαλώσω, σκέφτηκα, δεν έχω χρόνο να ασχολούμαι άλλο μαζί σου! Θα σε διώξω από τη ζωή μου και θα συνεχίσω να ζω καλύτερα από πριν! Πιο όμορφα, πιο χαλαρά, πιο υγιεινά. Δεν πρόκειται να σε αφήσω να μου πάρεις το χαμόγελο και την ευτυχία! Δόξα το Θεό, όλα πήγαν καλά. Ένας υπέροχος σύζυγος πάντα δίπλα μου και  2 υπέροχα αγγελούδια πρωταγωνιστούν κάθε μέρα στη ζωή μου. Αναθεώρησα πολλά, άλλαξα, έχω δίπλα μου αληθινούς φίλους που αγαπώ και φυσικά πάντα προσεύχομαι και ευχαριστώ το Θεό που με αξίωσε να ζω υγιής και ευτυχισμένη.

 Η ψυχολογία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτές τις περιπτώσεις και εγώ είχα ΚΑΛΗ! Η σωστή πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση, μου έσωσαν τη ζωή. Μόνη μου ψηλάφησα τον όγκο κι από δική μου επιμονή και πρωτοβουλία, μπήκα στη διαδικασία διαγνωστικών εξετάσεων. Εύχομαι, όλες οι γυναίκες να ξεκινήσουν να κάνουν τον τακτικό τους έλεγχο. Οφείλουμε να αφιερώνουμε χρόνο για εμάς, να μας φροντίζουμε και να μας αγαπάμε κορίτσια.»

                                                                                                         Φιλικά,    

                                                                                                            Ελένη Γουρζή, ετών 34





Σχόλια