Πανακότα

 


Σήμερα, ο ζαχαροπλάστης μας Χρήστος Κώγος, μας προτείνει μία εύκολη συνταγή για ένα γλυκό που όλοι αγαπάμε, την πανακότα!

Υλικά για 4 μερίδες

150ml γάλα

200γρ κρέμα γάλακτος 35%

70γρ ζάχαρη (αν θέλουμε στέβια προσθέτουμε τη μισή ποσότητα)

10γρ σκόνη ζελατίνης ή 2 ζελατίνες

Σιρόπι καραμέλα ή ότι άλλο μας αρέσει

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και τα βράζουμε. Μόλις βράσουν προσθέτουμε τις ζελατίνες στο μείγμα και το αφήνουμε να φτάσει τη θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα, βάζουμε το μείγμα μας σε φόρμες και το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.

Μόλις παγώσει είναι έτοιμο για σερβίρισμα! Το βγάζουμε από τις φόρμες και ρίχνουμε σιρόπι καραμέλας ή άλλο σιρόπι της αρεσκείας μας.

Καλή σας απόλαυση!

Σχόλια