Νέο Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στην Λακωνία


Μετά την ίδρυση του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού της Μυρτιάς του Δήμου Ευρώτα και τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό της Πετρίνας του Δήμου Ανατολικής Μάνης, ξεκίνησε την πορεία δημιουργίας μια ακόμα Εθελοντική Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Λακωνία.

Ο λόγος γίνεται για το Εθελοντικό Πυρροσβεστικό Κλιμάκιο Κροκεών του Δήμου Ευρώτα. 
Ο Δήμος Ευρώτα ο οποίος έχει την τύχη να διοικείται από τον άξιο Δήμαρχο Δήμο Βέρδο, απόστρατο Αξιωματικό του Πυροσβεστικού Σώματος με αποδεδειγμένη ευαισθησία του στα θέματα πολιτικής προστασίας και του εθελοντισμού, έκανε ένα ακόμα βήμα μπροστά. Ένα σημαντικό βήμα για την προστασία της ζωής και την περιουσίας των πολιτών του Ευρώτα αλλά και του φυσικού πλούτου της περιοχής του Βασιλακίου της Δημοτικής Ενότητας Κροκεών.




Με την απόφαση 11298/24-07-2019 ζητά από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος την έγκριση για την Ίδρυση του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην Τ.Κ. Κροκεών. 


Το ενδιαφέρον των κατοίκων των Κροκεών από το οποίο το 2016 προέκυψαν
19 πιστοποιημένοι Εθελοντές Πυροσβέστες, το έμπρακτο ενδιαφέρον των φορέων, των επαγγελματιών και των συλλόγων των Κροκεών, από τους οποίους δωρίστηκε στους εθελοντές ο ατομικός προστατευτικός εξοπλισμός, αλλά και η άριστη σχέση με την οικία Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου, ήταν οι συνοδοιπόροι του Δήμου Ευρώτα στην προσπάθεια αυτή.  

Οι Δράσεις Πολιτών, φορέας που πάντα αναδεικνύει και στηρίζει κάθε προσπάθεια εθελοντισμού και ανάπτυξης πρωτοβουλιών για την  βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών είναι υποστηρικτής και χορηγός επικοινωνίας και αυτής της εξαιρετικής δράσης.    

Σχόλια