Το πρώτο βιβλίο στην Ελλάδα για τον Εθελοντισμό στο Πυροσβεστικό Σώμα



Έχουμε την χαρά να σας ενημερώσουμε για την έκδοση και κυκλοφορία του βιβλίου του Επιπυραγού Κωνσταντίνου Γραφάκου, Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής.

Όπως μας επισήμανε ο ίδιος, το βιβλίο αυτό γράφτηκε αποκλειστικά και μόνο για να ωθήσει την ανάπτυξη του θεσμού του Εθελοντή Πυροσβέστη στο Πυροσβεστικό Σώμα. 
Είναι ένα έργο, το οποίο περιγράφει την εφαρμογή της ανάπτυξης του θεσμού  του Εθελοντή Πυροσβέστη ειδικά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου. 
Περιγράφει τα σημαντικά αποτελέσματα που έχει η Υπηρεσία στην μείωση των καταστροφών από τις δασικές πυρκαγιές σε συνδυασμό με την μείωση και  των λειτουργικών εξόδων της. 


Παρουσιάζει επίσης την ανάπτυξη της Πυροσβεστικής Παιδείας σε κάθε ηλικία με τρόπο ώστε να δημιουργείται μια αλλαγή νοοτροπίας που αποδεικνύεται  ωφέλιμη  για τον τόπο μας και την κοινωνία.





Ο κύριος Γραφάκος επισημαίνει:
"Από το 1962 που καταγράφεται η πρώτη σκέψη για την ανάπτυξη του Εθελοντισμού στο Πυροσβεστικό Σώμα μέχρι σήμερα  (2019) τα βήματα είναι μικρά. Πιστεύω ότι είναι καιρός να επιταχύνουμε."



Οι Δράσεις Πολιτών στηρίζουμε την καινοτομία αυτή και συγχαίρουμε τον κύριο Γραφάκο για την έκδοση του βιβλίου αυτού.


Σχόλια