Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου τίμησε τους προστάτες της


Τους προστάτες της Αγίους Τρείς Παίδες εν Καμίνω τίμησε τη Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου. Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του Στρατού της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος καθώς και του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Συμμετείχαν απόστρατοι του Πυροσβεστικού Σώματος οι οποίοι τιμούν ανελλιπώς τις εκδηλώσεις της Π.Υ. Γυθείου.
Για την ημέρα αυτή και τις εκδηλώσεις που περιελάμβανε, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου δημοσίευσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου    

Η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη των ΑγίωνΤριών Παίδων εν Καμίνω στις 17 Δεκεμβρίου. 

Τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 τελέσθηκε  στον Ιερό Ναό Υπαπαντής  (παρεκκλήσιο Επισκοπείου Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης) Θεία Λειτουργία μετ αρτοκλασίας προς τιμή  των προστατών του Πυροσβεστικού  Σώματος χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μάνης  κ. Χρυσοστόμου ΙΙΙ.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε ενημέρωση – ξενάγηση από τον Διοικητή της Υπηρεσίας Επιπυραγό Κωνσταντίνο Γραφάκο σε στατική έκθεση Πυροσβεστικού Οχήματος και εξοπλισμού στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Κατά την ξενάγηση του πυροσβεστικού οχήματος οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για  τα μέσα και υλικά που χρησιμοποιούνται κατά τις επεμβάσεις σε συμβάντα πυρκαγιάς, πλημμυρών και παροχής βοηθείας σε τροχαία ατυχήματα.

Η εορταστική εκδήλωση συνεχίστηκε  με ομιλία από τον Υποδιοικητή της Υπηρεσίας Υποπυραγό Γεωργιάκο Ευγένιο, ο οποίος με συνοπτικό και ουσιαστικό τρόπο αναφέρθηκε στην διαχρονική εξέλιξη του Πυροσβεστικού Σώματος καταλήγοντας στα ‘’Έργα και Ημέρες ΄΄ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου έως και σήμερα. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε προβολή επετειακής ταινίας για τα 85 χρόνια του Πυροσβεστικού Σώματος.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επίδοση αναμνηστικής πλακέτας στους Ανθυποπυραγούς ε.α. κκ Μαυροειδή Γεώργιο, Βόσινα Δημήτριο και Λιγνό Νικόλαο ( ευγενική πρωτοβουλία και χορηγία των υπηρετούντων Υπαλλήλων της Υπηρεσίας) που αποστρατεύτηκαν από την Π.Υ. Γυθείου, οι οποίοι δεν έκρυψαν την συγκίνησή τους για την χειρονομία αυτή. 

Σχόλια