Πρόληψη & Πυροπροστασία για τους κατοίκους της Τ.Κ. Σκουταρίου



Ενημερώθηκαν οι κάτοικοι της Τ.Κ. Σκουταρίου και "Αποφάσισαν" την δημιουργία Εθελοντικής Ομάδας


Ενεργοί πολίτες της Τοπικής Κοινότητας Σκουταρίου  και των γύρω περιοχών κάλεσαν τον Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, Επιπυραγό κύριο Κωνσταντίνος Γραφάκο προκειμένου να ενημερωθούν πάνω σε θέματα πρόληψης και πυροπροστασίας.
Η Πρωτοβουλία ήταν από την Εκπρόσωπο της Τ.Κ. Σκουταρίου κυρίας Κωνσταντίνας Μενενάκου και του  Εθελοντή Πυρονόμου Πατσουράκου Δημήτρη.
Μετά την πρόσφατη «Εθνική Τραγωδία» δεν πρέπει να μείνουμε αμέτοχοι σε τέτοια θέματα.
Δεν πρέπει να θρηνήσουμε και  άλλα θύματα…
Δεν πρέπει να λησμονήσουμε  τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν άδικα…


Η συμμετοχή των κατοίκων ήταν αθρόα και οι κάτοικοι της περιοχής καλούνται να προστατέψουν τον εαυτό τους, την περιουσία του και το ιδιαίτερο ανάγλυφο της περιοχής. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν πληγεί από καταστροφικές πυρκαγιές.
Αρχικά ενημερωθήκαμε γενικά για το φαινόμενο της καύσης, τους παράγοντες που συντελούν στην δημιουργία και διατήρηση της καύσης και πολύ κατανοητά και αναλυτικά η περιγραφή μας οδήγησε στην πυρόσβεση.
Διατυπώθηκαν  πολύ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση μιας έναρξης πυρκαγιάς στο σπίτι στην ύπαιθρο,  καθώς κι έγιναν γνωστά  απλά χαρακτηριστικά μιας πυρκαγιάς προκειμένου να γίνει αντιληπτή  κατ΄επέκταση η πρώτη επέμβαση σε μια πυρκαγιά.
Η δομή, τα χαρακτηριστικά και η χρήση  πυροσβεστήρα, η αναλυτική προσέγγιση στους τρόπους πυρόσβεσης και η δυνατότητα να αποφευχθεί  μια καταστροφική πυρκαγιά στην έναρξή της απλά με έναν πυροσβεστήρα, καθήλωσε τους παραβρισκόμενους.
Δόθηκε έμφαση στα χαρακτηριστικά της περιοχής, στο είδος της βλάστησης, στους οικισμούς που βρίσκονται μέσα σε πυκνή βλάστηση και στις ακαλλιέργιτες εκτάσεις. 
Οι απορίες των κατοίκων ήταν εκ των πραγμάτων ποικίλες οι οποίες και απαντήθηκαν.

Το παρόν έδωσαν η εκπρόσωπος της Τ.Κ. Σκουταρίου κ. Κωνσταντίνα Μενενάκου, ο Εκπρόσωπος την Τ.Κ. Καλυβίων κ. Παναγιώτης Καράκος και ο Εκπρόσωπος  της Τ.Κ. Νεοχωρίου κ. Ανάργυρος Οικονομάκος.

Τέλος έκλεισε η ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής ζητώντας κάποιοι εκ των παρευρισκόμενων  αναλυτικές πληροφορίες για τις διαδικασίες εκπαίδευσης, πιστοποίησης και ένταξης τους στην δύναμη των Εθελοντών Πυροσβεστών και κατ επέκταση  στη δημιουργία ομάδας πιστοποιημένων Εθελοντών Πυροσβεστών οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα περιπολίας, προστασίας της ευρύτερης περιοχής της Τ.Κ.   Σκουταρίου.

Ελένη Τσανετάκου - Δράσεις Πολιτών

Σχόλια