Την ευλογία από τον Μητροπολίτη Μάνης δέχτηκαν οι Εθελοντές του Εθελοντικού Π.Σ. Πετρίνας


Την ευλογία, την ευαρέσκεια και τις ευχές για μια καλή και χωρίς πυρκαγιές καλοκαιρινή - αντιπυρική περίοδο από τον Μητροπολίτη Μάνης κύριο Χρυσόστομο Γ' δέχτηκαν οι Εθελοντές του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού της Πετρίνας του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Ο Μητροπολίτης Μάνης αφού χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου Πετρίνας μετά από πρόσκληση του εφημέριου πατέρα Παναγιώτη, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις  του Πυροσβεστικού Σταθμού.  
Στον σύντομο χαιρετισμό του εξήρε το έργο που επιτελείται από τους Εθελοντές Πυροσβέστες με την οργάνωση και καθοδήγηση του Διοικητή του Σταθμού Πυρονόμου κυρίου Αραχωβίτη. Όπως είπε χαρακτηριστικά " Ο Θεός δημιούργησε τον Ουρανό την Γη και κάθε τι επάνω σε αυτή, τα δέντρα, τα φυτά, τα ζώα, εσείς έχετε την ευλογία του διπλή γιατί  φροντίζεται και προστατεύεται τα δημιουργήματα αυτά"
Ο κύριος Διοικητής του Εθελοντικού Σταθμού ξενάγησε τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μάνης και του περιέγραψε περιληπτικά την πορεία δημιουργίας του Σταθμού από τις πρώτες επαφές του Επιπυραγού κυρίου Κωνσταντίνου Γραφάκου με τον τότε πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Δημήτριο Βασιλάκο (τώρα Εθελοντή Πυροσβέστη) και εκπαιδεύσεις με τους υποψήφιους εθελοντές, έως την σημερινή κατάσταση του Σταθμού που στελεχώνεται από 3 μόνιμους και 33 Εθελοντές Πυροσβέστες και βρίσκεται σε 24ωρη λειτουργία και επαγρύπνηση για την προστασία της ζωής της περιουσίας των πολιτών και του φυσικού πλούτου.   
Τέλος με ιδιαίτερη χαρά δέχτηκε το μικρό αλλά αντιπροσωπευτικό δώρο που του προσέφερε ο Πυροσβέστες κύριος Γεωργακάκος για να του θυμίζει την επίσκεψη στο Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό της Πετρίνας που είναι ο 5ος από τους 6 Σταθμούς στην Ελλάδα.   

Τον Μητροπολίτη συνόδευσαν ο Δημοτικός Σύμβουλος Αλέξανδρος Καπασούρης και η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πετρίνας κυρία Αλεξία Βρουλίτη. 


Σχόλια