Βρέθηκε συμβατός δότης μυελού των οστών στον Δήμο Ανατολικής Μάνης

Δημότης του Δήμου Ανατολικής Μάνης είναι ο επόμενος συμβατός δότης για μεταμόσχευση μυελού των οστών,σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες των Δράσεων Πολιτών. 
Η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών "Όραμα Ελπίδας" ενημέρωσε την υπεύθυνη εκπρόσωπο της τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στο Γύθειο, Γενικό Ιατρό κυρία Καλογεράκου Αντωνία ότι ένας δημότης του Δήμου Ανατολικής Μάνης βρέθηκε συμβατός με ασθενή προκειμένου να χαρίζει ελπίδα για ζωή με την μέγιστη εθελοντική αυτή προσφορά. 
Ιστορική Αναδρομή
Το "Όραμα Ελπίδας μαζί με το Κέντρο Υγείας Γυθείου, το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου, οργάνωσαν τον Ιούνιο του 2015 ημερίδες ενημέρωσης των πολιτών του Δήμου Ανατολικής Μάνης για την τεράστια ανάγκη εύρεσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες να βρεθεί δότης για μεταμόσχευση μυελού των οστών όταν ένα παιδί που πάσχει από Λευχαιμία φτάσει στο σημείο να έχει την ανάγκη μεταμόσχευσης. 
Το ενδιαφέρον των πολιτών ήταν έντονο και οι ημερίδες στέφθηκαν με επιτυχία μιας και 250 περίπου νέοι εθελοντές δότες προστέθηκαν στον κατάλογο των συνειδητοποιημένων συνανθρώπων μας που συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή.
Το Αποτέλεσμα
Όλη η προσπάθεια θα ήταν χωρίς ουσία αν δεν κτυπούσε το τηλέφωνο κάποιου από τους νέους Εθελοντές Δότες μετά από την δράση του Ιουνίου του 2015.
Τελικά πριν από μερικές ώρες κτύπησε το τηλέφωνο ενός εκ΄των Εθελοντών Δοτών του Δήμου Ανατολικής Μάνης και μετά από την απαραίτητη ερώτηση:" Έχετε την διάθεση να κάνετε κάποιες αιματολογικές εξετάσεις ώστε να ξεκινήσουμε την διαδικασία  λήψης του μοσχεύματος;" 
Ο Εθελοντής δέχτηκε και το ταξίδι για την επάνοδο στην ΖΩΗ ενός παιδιού ξεκίνησε.
Φυσικά η ταυτότητα του Δότη θα παραμείνει μη ανακοινώσιμη έως ότου ο ίδιος το αποφασίσει.
Εμείς όμως δίδουμε τα θερμότατα συγχαρητήρια για την χειρονομία αυτή!
Ευχόμαστε   φυσικά καλή επιτυχία στην μεταμόσχευση και ταχεία ανάρρωση στον μικρό ασθενή! 

Σχόλια