Πιστοποίηση BLS σε Εθελοντές Πυροσβέστες


Επαγγελματίες και Εθελοντές Πυροσβέστες από την Π.Υ. Γυθείου Πιστοποιήθηκαν στην εφαρμογή της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης

(BLS )


55 Εθελοντές και Επαγγελματίες Πυροσβέστες με επικεφαλής τον Επιπυραγό Κωνσταντίνο Γραφάκο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου, τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Μυρτιάς Λακωνίας και τον Εθελοντικό Σταθμό Πετρίνας Λακωνίας ταξίδεψαν το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στην Αθήνα προκειμένου να εκπαιδευτούν και να πιστοποιηθούν δωρεάν στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία.




Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης και περιελάμβανε μεταξύ άλλων...


- Αναγνώριση θύματος καρδιακής ανακοπής


- Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή


- Αντιμετώπιση πνιγμονής και πνιγμού


- Τοποθέτηση θύματος με απώλεια αισθήσεων σε θέση ασφαλείας





Με το πέρας της εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες παρέλαβαν πιστοποιητικό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης το οποίο έχει πανευρωπαϊκή ισχύ για 3 χρόνια. 


Την εκπαίδευση πραγματοποίησαν 20 εκπαιδευτές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης - μέλη της ομάδας εργασίας ΚΑΡ.ΠΑ / Εντατικής Θεραπείας και ΠΕ Νοσηλευτικής στην Καρδιολογία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.





Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω εκπαίδευση ήταν η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί σε πυροσβέστες στην Ελλάδα και οι Εθελοντικοί Πυροσβεστικοί Σταθμοί Μυρτιάς και Πετρίνας είναι από τις ελάχιστες Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος όπου το σύνολο σχεδόν του προσωπικού είναι πλέον πιστοποιημένοι Ανανήπτες μετά το προσωπικό των Εθελοντικών Πυροσβεστικών Κλιμακίων Σαγιάδας και Ύδρας.







Οι εκπαιδευόμενοι εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία.


___________________________________
Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος
Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εθελοντών Πυροσβεστών των ΗΠΑ
Πειραιώς 31 (4ος όροφος), τκ 105 53, Αθήνα
Τηλ: 2132158247, 6980360855/6, Φαξ: 2105205927
Website: 
www.vfu.gr   E-Mail:info@vfu.gr
FB: 
peeps.gr   Twitter: HellenicVFU



Σχόλια