Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών και στον Άγ. Δημήτριο Ζάρακος

Άγιος Δημήτριος Ζάρακος, ένα πανέμορφο χωριό στην βάση του Πάρνωνα, στην πάλαι ποτέ επαρχεία Επιδαύρου Λιμηράς, και σήμερα Τοπική Κοινότητα του Δήμου Ευρώτα.
Εκεί έχει δράση και δημιουργεί την δική του ξεχωριστή ανάπτυξη, ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος που τα τελευταία 22 χρόνια, αδιάκοπα προάγει πολιτισμό και διδάσκει πολιτισμό με τα διαρκώς αυξανόμενα έργα του και την διαχρονική πολυπληθή συμμετοχή των κατοίκων σε αυτή την προσπάθεια.

Η χρονιά του 2017 για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Δημητρίου Ζάρακος ήταν αφιερωμένη στον "ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΌ" και η πρώτη ημέρα των τριήμερων εκδηλώσεων αφορούσε στην ανάπτυξη θεμάτων που είναι ουσιαστικές εκφράσεις του θεσμού αυτού.
Η σελίδα ενημέρωσης για τους Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών "Χάρισε Ελπίδα και Ζωή Μπορείς" και συγκεκριμένα ο εμπνευστής και δημιουργός της, κύριος Κωνσταντίνος Γραφάκος, μελετητής του Εθελοντισμού ειδικά στο Πυροσβεστικό Σώμα, Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών και εκπρόσωπος της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών "Όραμα Ελπίδας"   δέχθηκε την τιμητική πρόσκληση να είναι κεντρικός ομιλητής στην πρώτη αυτή ημέρα των εκδηλώσεων αφιερωμένων στον Εθελοντισμό.
Αποδεχόμενος την πρόσκληση, εξήρε την πρωτοβουλία των μελών του Συλλόγου για το αφιέρωμα στον Εθελοντισμό και ανέπτυξε την ουσία της σημαντικής αυτής ανάγκης για την εύρεση Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

 Είπε χαρακτηριστικά ότι η μόνη ελπίδα ίασης και σωτηρίας των παιδιών που πάσχουν από λευχαιμία και δεν έχουν αποτελέσματα από την θεραπευτική αγωγή που λαμβάνουν, είναι η μεταμόσχευση μυελού. Στην πιθανότητα που δεν βρεθεί συμβατός δότης από το στενό οικογενειακό περιβάλλον τότε οι πιθανότητες εναπόκεινται στην τυχαία εύρεση συμβατού δότη από όσους τότε μάθουν για αυτή την ανάγκη και δεχθούν να εξεταστούν για συμβατότητα και στην συνέχεια από την παγκόσμια τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Η πιθανότητα ακόμα και σε αυτή την περίπτωση δεν είναι μεγάλη αλλά αν όλοι εμείς αισθανθούμε την διάθεση να συνεισφέρουμε σε αυτόν τον αγώνα, η πιθανότητα θα αυξηθεί μαθηματικά και όλο και περισσότερα  παιδιά θα δουν το φως της ζωής τους να ξανανατέλλει.
Το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν μεγάλο και ο πολιτισμός που έδειξαν, μοναδικός!
Την βραδιά τίμησε με την παρουσία του ο Βουλευτής Λακωνίας κύριος Αθανάσιος Δαβάκης ο οποίος αφού εξέφρασε την λύπη του επειδή λόγω ηλικίας δεν μπορεί να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών (έχει υπερβεί τα 45 του χρόνια) δήλωσε ότι θα συνυφαίνει τα μέγιστα στην διάδοση  του θεσμού αυτού γιατί όπως είπε " Είναι υπόθεση Ζωής ή Θανάτου και μας αφορά όλους".




Μετά το πέρας της ομιλίας του κυρίου Γραφάκου, και όπως ο ίδιος πρότεινε, σε ένα πλάι του χώρου της εκδήλωσης, και χωρίς να επηρεαστεί η ομαλή ροή του υπόλοιπου προγράμματος, νέοι από 18 έως 45 ετών, με τάξη και υπομονή, σε ομάδες των τριών ή τεσσάρων, συμπλήρωσαν την απαραίτητη αίτηση και έδωσαν δείγμα γενετικού υλικού, δηλώνοντας έτσι την έμπρακτη εθελοντική τους διάθεση, για την συμμετοχή τους στην σημαντική αυτή οικογένεια των Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.
Πολλοί ήταν αυτοί που είπαν: " Δεν ξέραμε τίποτα από όλα αυτά... και να σκεφτεί κανείς ότι μπορείς να σώσεις μια ζωή... μακάρι να είμαι εγώ αυτός που θα κληθεί να βοηθήσει!"

38 νέοι Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών από τον Αγ. Δημήτριο Ζάρακος έδωσαν το δικό τους παρόν στην Ελπίδα για Ζωή των παιδιών που πάσχουν από Λευχαιμία.
Τους Ευχαριστούμε!!!

Σχόλια