Μνήμες από τον Πόντο, την Μικρασία, την Θράκη και την Κρήτη


Εντυπωσίασαν τα πολυπληθή χορευτικά τμήματα ενηλίκων, νέων και παιδιών του Πολιτιστικού Συλλόγου Κροκεών κατά την ετήσια, εξαιρετική εκδήλωση τους στις Κροκεές. 
Με μουσικά και χορευτικά δρώμενα από  τις αλησμόνητες πατρίδες του Πόντου και της Μικράς Ασίας, ξεκίνησαν την διαδρομή τους μέσα στην ιστορία, ανακαλώντας στην μνήμη των θεατών, έναν μοναδικό πολιτισμό που  δεν άφησαν πίσω κατά τον ξεριζωμό τους  οι πρόσφυγες της Μικρασιατικής Καταστροφής. 
Η μοναδική απόδοση χορευτικών επιλογών της πολιτιστικής αυτής παρακαταθήκης που εκτελούσαν τα χορευτικά τμήματα νέων και μικρών παιδιών μας και κράτησαν με αυξημένο το ενδιαφέρον  από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης. 
Σε τακτά διαστήματα η υπεύθυνη για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα  δασκάλα όλων των χορευτικών τμημάτων κυρία Χρυσούλα Κολοκούρη με την αφήγησή της μας δημιουργούσε το κατάλληλο κλίμα για την προσαρμογή μας σε κάθε χρονικό και πολιτιστικό σημείο της βραδιάς.
Οι λιλιπούτειοι χορευτές, ήταν η μεγάλη έκπληξη της βραδιάς και ο λόγος προφανής!
Οι μικροί χορευτές και χορεύτριες από δυόμιση έως έξι ετών, μας εξέπληξαν  με την υπακοή στην δασκάλα τους και την σωστή εκτέλεση των χορών που μας χάρισαν με μια χαρούμενη έκφραση που μας γέμιζε αισιοδοξία.
Την μουσική αυτή παράσταση ολοκλήρωσαν τα τμήματα των ενηλίκων με χορούς από την Θράκη και την Κρήτη που με τις γνώσεις τους και την ικανότητά τους, ανέδειξαν τον χορευτικό πολιτισμό των δύο άκρων της πατρίδας μας.
Έτσι, και με τον καλύτερο τρόπο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κροκεών ευχήθηκε στα τμήματα χορού το "Καλό Καλοκαίρι" και μέσο της δραστήριας και ικανής Προέδρου του, κυρίας Αντωνίας Καλογεράκου, ευχαρίστησε τους χορηγούς επικοινωνίας, τους υποστηρικτές της εκδήλωσης, τους εκπροσώπους των τοπικών, δημοτικών και πολιτιστικών φορέων που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση αυτή.

 Έκλεισε την αποφώνησή της λέγοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Κροκεάτες που για πολλές δεκαετίες είναι δίπλα στον Πολιτιστικό Σύλλογο και τον στηρίζουν με κάθε τρόπο.

Σχόλια