Η Αφορμή : Πρόταση από παρέα φίλων για δείπνο και κρασάκι από το
κελάρι.
Μεζές : Κόκορας από τον παππού.
Σκέψη : Μεθυσμένος κόκορας "ο Παραδοσιακός"
Υλικά: Ένας κόκορας από τον παππού
Τρεις ντομάτες
Ένα καρότο
Τρία κολοκυθάκια μικρά από τον παππού
Δύο κρεμμυδάκια ξερά
Τρεις σκελίδες
σκόρδο
Μία πιπεριά
πράσινη
Ένα
φλιτζάνι ελαιόλαδο από τον παππού
Κρασί
απ΄το κελάρι (ένα ποτήρι του κρασιού)
Αλάτι θαλασσινό,
πιπέρι, κάρυ, μουστάρδα σε σκόνη (από λίγο)
Για το
σερβίρισμα προτείνουμε μακαρόνια Νο 5 με μυζήθρα
Εκτέλεση: Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι
και το σκόρδο. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το
κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κόκορα που έχουμε κόψει σε μερίδες. Προσθέτουμε το
πιπέρι, το κάρυ, την μουστάρδα για να βγάλουν τα αρώματά τους.
Σβήνουμε το σοτάρισμα με το κρασί και
χωρίς να μειώσουμε την θερμοκρασία της εστίας προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά
(ψιλοκομμένα) και αλατίζουμε. Σε χαμηλή θερμοκρασία το αφήνουμε να βράσει
αργά – αργά για μία ώρα.
Σερβίρουμε με μακαρόνια και ξηρή μυζήθρα.
Αποτέλεσμα: Μεθυσμένος κόκορας «ο
Παραδοσιακός» και κρασάκι από το κελάρι… συνδυασμός εκπληκτικός
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου