Ακινητοποίηση τραυματισμένου ατόμου

Από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του νέου Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού της Πετρίνας, εκτός από την 24ωρη διαρκή επιχειρησιακή του ετοιμότητα, βασικό μέλημα διοίκησης και εθελοντών είναι η εκπαίδευση.
Την αντιμετώπιση τραυματισμών από πτώσεις, τροχαία ατυχήματα και την παροχή κάθε ασφαλούς και δυνατής πρώτης βοήθειας ώστε να παραλάβει το ΕΚΑΒ τον τραυματία χωρίς περεταίρω επιβάρυνση της κατάστασης του, ήταν το αντικείμενο πρόσφατης εκπαίδευσης.  

Μετά από πρόσκληση του Διοικητή του Πυροσβεστικού Σταθμού, Πυρονόμου Αραχωβίτη Βασιλείου στην Ιατρό του Κ.Υ. Γυθείου και Εθελόντρια Πυροσβέστρια ειδικευμένη σε θέματα διαχείρισης κρίσεων και καταστάσεων  εκτάκτου ανάγκης κυρία Αντωνία Καλογεράκου, διεξήχθη η ενημέρωση αυτή στον προαύλιο χώρο του Εθελοντικού Σταθμού.

Την κυρία Καλογεράκου πλαισίωναν ως βοηθοί εκπαιδευτές ο Διασώστης από το Κ.Υ. Γυθείου Παναγιώτης Πατσάκος και ο Εθελοντής Πυροσβέστης Διασώστης   Λεωνίδας Περδικάρης οι οποίοι καθοδηγούσαν τους εκπαιδευόμενους με υπομονή και μεθοδικότητα.
Το ενδιαφέρον των εθελοντών αποδείχτηκε από την σημαντική συμμετοχή αλλά εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η συμμετοχή πολιτών της περιοχής που έμαθαν για την εκπαίδευση αυτή και προσήλθαν για να την παρακολουθήσουν.

Στο θεωρητικό πρώτο μέρος  περιγράφηκαν οι πρώτες βασικές ενέργειες διαπίστωσης του συμβάντος και άμεσης ενημέρωσης του ΕΚΑΒ. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στην διατήρηση της ψυχραιμίας ώστε όποιες κινήσεις γίνουν να είναι σύμφωνες με το πρωτόκολλο επέμβασης όπως προβλέπεται από τα διεθνή πρότυπα.

Το πρακτικό μέρος ήταν προσεκτική εφαρμογή της θεωρίας και έλαβαν μέρος όλοι οι εθελοντές ώστε να έχουν μια πρώτη επαφή με τις σωστές διαδικασίες.

Εμείς από την πλευρά μας παρακολουθώντας αυτές τις δράσεις αισθανόμαστε την διάθεση να συγχαρούμε όλους τους συντελεστές και συμμετέχοντες για την πρωτοβουλία και την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης αυτής και να ευχηθούμε να ακολουθήσουν κι άλλες σχετικές δράσεις που ενημερώνουν και ωφελούν τους πολίτες αυτού του τόπου. 

Σχόλια