Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

Ριζότο με λαχανικά για μικρούς και μεγάλους

Η Αφορμή: Σαββάτο πρωί και οι ανάγκες για γεύμα μητέρας και υιού με οδηγούσαν στο ρύζι.  
Ρύζι!  Σκέτο; Με ποίο τρόπο; Πως θα το έτρωγε ο 18 μηνών υιός;
Σκέψη: Ας σχεδιάσουμε ένα ριζότο…
Υλικά: Μία πιπεριά πράσινη
            Μία ντομάτα
            Δύο καρότα
            Δύο κολοκυθάκια μικρά
            Τρία κρεμμυδάκια φρέσκα
            Τρεις φέτες μπέικον (προαιρετικά)
            Τέσσερα κ.σ. ελαιόλαδο από τον παππού
            Ένα φλιτζάνι καλαμπόκι (προαιρετικά)
            Τέσσερα φλιτζανάκια του καφέ ρύζι Καρολίνα
            Ένα σφηνάκι ρακί (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, μαϊντανό, κάρυ, μουστάρδα σε σκόνη (από λίγο).
Για τον ζωμό: Τρεις μερίδες κοτόπουλο από τις κότες του παππού.


Εκτέλεση: Βράζουμε το κοτόπουλο με πέντε ποτήρια νερό σε μια κατσαρόλα για μία ώρα αφού φυσικά βγάλουμε τους αφρούς από την αρχή του βρασμού.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το  μπέικον. Προσθέτουμε το ρύζι και το αναμοχλεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Σβήνουμε τον βρασμό με το ρακί και χωρίς να μειώσουμε την θερμοκρασία της εστίας προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά (ψιλοκομμένα) και τα καρυκεύματα.  Με μία κουτάλα σούπας προσθέτουμε ζωμό από το κοτόπουλο ενώ ταυτόχρονα αναμοχλεύουμε με την ξύλινη κουτάλα το μείγμα ριζότου με συνεχόμενες κινήσεις. 
Όταν το ρύζι πάρει την υγρασία που χρειάζεται σερβίρουμε το μελωμένο μας ριζότο ζεστό προς βρώση και απόλαυση όλης της οικογένειας.
Παρεμπιπτόντως, ο υιός γευμάτισε με περίσσια ευχαρίστηση.
Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα

Εκτέλεση: KG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου