Συνάντηση Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών

Την ευκαιρία να γνωριστούν και να ανταλλάξουν γνώμες και απόψεις, είχαν Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών από όλη την Ελλάδα, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση  της Ελληνίδας Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της UNESCO, και Προέδρου του Συλλόγου ΌΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη.







Οι Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών, Αντωνία Καλογεράκου, Γενική Ιατρός στο Κ.Υ. Γυθείου και Κωνσταντίνος Γραφάκος Αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος, Υποδιοικητής της Π.Υ. Γυθείου, μετά την πρόσκληση που δέχθηκαν συναντήθηκαν με Εθελοντές Δότες από την Κρήτη, την Ρόδο, την Θεσσαλονίκη, τα Τρίκαλα, την Αθήνα και πολλές άλλες περιοχές της χώρας μας.





Άκουσαν με πολύ προσοχή τις δράσεις και τις ενέργειες που έπραξε αλλά και που έχει προγραμματίσει για το μέλλων, η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η οποία μέσα σε πολύ λίγα χρόνια με τις ενέργειες και τις επιλογές της έφερε το Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων ΕΛΠΙΔΑ μεταξύ των 20 καλύτερων νοσοκομείων στον κόσμο!



Τον λόγο πήρε στην συνέχεια ο  Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής κύριος Στέλιος Γραφάκος Παιδίατρος-Αιματολόγος , Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, τέως Διευθυντής Μονάδος Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία», και τέως Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας. Ο κύριος Γραφάκος λιτός και ακριβής στον λόγο του όπως πάντα, μας ενημέρωσε σχετικά με τον απολογισμό των δράσεως αύξησης της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών  κατά το έτος που πέρασε αλλά και για την εύρεση συμβατών δοτών και την προσφορά ζωής σε ασθενή παιδιά που επέστρεψαν από την απογοήτευση της λευχαιμίας στην ΕΛΠΙΔΑ για την συνέχιση της ζωής τους.

Η περιγραφή της δύσκολης πορείας και η ανακούφιση της εύρεσης συμβατού δότη μετά 10 ολόκληρα χρόνια, καθήλωσε τους παρευρισκόμενους στις σκέψεις  για το μεγαλείο της ανθρώπινης δύναμης και υπομονής την μητέρας της Άννας.
Η περιγραφή όμως αυτή έστειλε ξεκάθαρο το μήνυμα της μέγιστης ανάγκης για την συμμετοχή όλων μας στον αγώνα για την αύξηση των μελών της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών  Μυελού των Οστών. 

Η συμμετοχή στον αγώνα αυτών έχει δύο «κούρσες» (όπως θα έλεγε ένας αθλητής του στίβου).

Η πρώτη κούρσα, η εύκολη! είναι η εγγραφή μας στην Τράπεζα ως "Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών".

Η δεύτερη κούρσα είναι η διάδοση την πληροφορίας αυτή σε κάθε συνάνθρωπό μας  ώστε να έρθει κι αυτός στην παρέα μας ως "Εθελοντής Δότης".




Την διαδικασία παράδοσης Επαίνων για την συμμετοχή του σε αυτόν τον αγώνα, άνοιξε ο Σάκης Ρουβάς αφού παρέλαβε πρώτος από την κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, τον προσωπικό του Έπαινο για την μακρόχρονη και διαρκή συμμετοχή του σε κάθε δράση του Οράματος Ελπίδας.







Γίνε κι εσύ Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών!

Χάρισε Ελπίδα και Ζωή!

Γίνε εσύ ο Ήρωας του παιδιού με Λευχαιμία και φερ ‘το πίσω στην ΖΩΗ!


Μόνο εσύ μπορείς!

Σχόλια