Διήμερο Α' βοηθειών στη Μεγαλόπολη


Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λακωνίας μας ενημερώνει...

Πραγματοποιήθηκε στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας στις 18 και 19 Μαρτίου 2017 το Πρόγραμμα Επιπέδου 1 
για την ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΟΛΥΤΡΑΥΜΑΤΙΑ.


Το διήμερο διοργανώθηκε από το Παράρτημα Αρκαδίας και συμμετείχαν τα Παραρτήματα Μεσσηνίας, Αχαΐας  και Λακωνίας.

Το Σάββατο 18 Μαρτίου έλαβαν χώρα διαλέξεις για εκτίμηση και ασφάλεια της σκηνής του ατυχήματος, ανατομία και φυσιολογία του ανθρώπινου οργανισμού, αιμορραγίες και ίσχαιμη περίδεση, τραυματικές εγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις της σπονδυλικής στήλης καθώς επίσης μέθοδοι και υλικά ακινητοποίησης.

Ακολούθησαν Σταθμοί Δεξιοτήτων που περιελάμβαναν: 

αφαίρεση κράνους 






 γύρισμα από πρηνή σε ύπτια θέση με 2 αλλά και 3 διασώστες

 τοποθέτηση σε σανίδα ακινητοποίησης 


 ίσχαιμη περίδεση και νάρθηκες


τοποθέτηση τραυματία σε φορείο Scoop stretcher και σε στρώμα πολυτραυματία 



Την Κυριακή 19 Μαρτίου τα Παραρτήματα έδωσαν γραπτές εξετάσεις αλλά και πρακτική σε  όλους τους παραπάνω σταθμούς δεξιοτήτων.

Οι επτά Εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης του παραρτήματος Λακωνίας είχαν εξαιρετική ικανότητα σύμφωνα με τις πληροφορίες της εκπαιδεύτριας - διασώστριας της Ε.Ο.Δ. ιατρού Αντωνίας Καλογεράκου στις δεξιότητες και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την επιτυχή έκβαση των γραπτών εξετάσεων.

Τα μέλη της Ομάδας οργανωμένα και με μεθοδικότητα πραγματοποιούν εκπαιδεύσεις σε μόνιμη ετήσια βάση στην έδρα τους στην Σπάρτη. Αποτελούν μια έμπιστη ομάδα ικανή να συμμετάσχει και να συνδράμει στο έργο έρευνας, διάσωσης και αντιμετώπισης συμβάντων έκτακτης ανάγκης  σε οποιαδήποτε κλήση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ή άλλης αρμόδιας Αρχής

Σχόλια