Πιστοποίηση των νέων Εθελοντών Πυροσβεστών Κροκεών της Π. Υ. Γυθείου


Με 24 νέους εθελοντές πυροσβέστες πρόκειται έμμεσα να ενισχυθεί η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας Πιστοποίησης με την Πρακτική Εξέταση και την Γραπτή Εξέταση όπως αυτό απαιτείται από την σχετική νομοθεσία.
Η "Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής" με την την ένταξη των νέων Εθελοντών Πυροσβεστών Ενισχύει την επιχειρησιακή ικανότητα στην Έδρα της Υπηρεσίας στο Γύθειο, στον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό στην Μυρτιά του Δήμου Ευρώτα και θέτει τις βάσεις για την δημιουργία βάσης Εθελοντικού Κλιμακίου στις Κροκεές Λακωνίας (στον Δήμο Ευρώτα).

Αυτό είναι και το χαρακτηριστικό της 6 εκπαιδευτικής σειράς Εθελοντών Πυροσβεστών για την Π.Υ. Γυθείου. Οι Εθελοντές Πυροσβέστες της Δημοτικής Ενότητας Κροκεών, που εντάχθηκαν στον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό του Δήμου Ευρώτα στην Μυρτιά, είναι η συμπαγής και δυναμική αυτή ομάδα 23 πλέον ατόμων που έχει βάλει τον ακρογωνιαίο λίθο για την δημιουργία και ίδρυση Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στις Κροκεές. Οι νέοι αυτοί Εθελοντές που πρόκειται να αναλάβουν υπηρεσία στο προσεχές διάστημα αφού πρώτα βρεθεί ο τρόπος απόκτησης Μέσων Ατομικής Προστασίας,  θα καλύπτουν και θα προστατεύουν τις περιοχές του δάσους Βασιλακίου, τις πολύπαθες από πυρκαγιά αγροτικές περιοχές Κροκεών, Λάγιου, Στεφανιάς, Δαφνίου, Βασιλακίου και των αντίστοιχων Τοπικών Κοινοτήτων. 

Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών ήδη αισθάνονται την προσμονή μιας Πυροσβεστικής Δύναμης στην περιοχή τους. Θυμούνται πολύ καλά τα περιστατικά πυρκαγιών και άλλων ατυχημάτων που είχαν δυσμενή εξέλιξη λόγω της απόστασης από τις έδρες των Πυροσβεστικών μονάδων της περιοχής. Με την πρωτοβουλία αυτή των συμπολιτών τους έχουν πλέων την βεβαιότητα ότι θα προλαμβάνουν στην έναρξη κάθε άσχημο περιστατικό που θα απειλήσει την ζωή τους και την περιουσία τους.  


Θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους τους νέους Εθελοντές για την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας αυτής καθώς και στον Διοικητή Αντιπύραρχο κύριο Παπαμιχαήλ, τον Υποδιοικητή Επιπυραγό κύριο Γραφάκο, που ήταν πρωτεργάτης αυτής της προσπάθειας από το καλοκαίρι του 2016 και τους εκπαιδευτές της Π. Υ. Γυθείου για την υπομονή την επιμονή, την κατάρτιση και την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας. Την στήριξη φυσικά προσέφεραν τα μέσα διαδικτυακής και έντυπης ενημέρωσης καθώς και οι τοπικοί άρχοντες της αυτοδιοίκησης που από την πρώτη στιγμή ήταν στο πλευρό των υποψηφίων εθελοντών συμπολιτών τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η περιοχή των Κροκεών έχει ανεπτυγμένο το εθελοντικό πνεύμα για αρκετές δεκαετίες, κάνοντας ποικίλες δράσεις σε πολιτιστικό, αθλητικό, κοινωνικό και εκπαιδευτικό επίπεδο. Αναφορικά αξίζει να σημειωθεί ότι οργανώνει για 60 περίπου χρόνια καρναβαλικά δρώμενα την περίοδο του Τριωδίου, συντηρεί αθλητικές ομάδες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, οργανώνει χορευτικά τμήματα όλων των ηλικιών, δράσεις που υποστηρίζει το σύνολο των κατοίκων.  

Για τους νέους Εθελοντές Πυροσβέστες έχουμε να εκφράσουσουμε τα θερμότατα συγχαρητήρια για την αποδεδειγμένη διάθεση προσφοράς τους στο κοινωνικό σύνολο και τους βεβαιώνουμε ότι θα κάνουμε τα πάντα για την υλοποίηση των ευγενικών προσδοκιών τους.

Σχόλια